Summer School Business Innovation and Lifelong Learning for Sustainability

Datum: 
maandag, 22 augustus, 2016 (Hele dag) tot woensdag, 24 augustus, 2016 (Hele dag)

** DEADLINE EARLY BIRDS VOORBIJ, DEFINITIEVE DEADLINE 5 AUGUSTUS **

CATAPA, HoGent, Background Educations en Act4Change organiseren samen een summer school in het kader van het Generatie Transitieproject. Deze workshops behandelen innovatie in de bedrijfswereld en levenslang leren voor betere duurzaamheid. Het programma bestaat uit lezingen en de toepassing op echte zakelijke cases. De deelnemers van het programma doen ook mee aan de research die hiervoor nodig is. Studenten Management en Logistiek zullen gegroepeerd worden met professionelen en andere geïnteresseerden om zo aan kennisuitwisseling te doen. Dit moet leiden tot praktische toepassingen die voorgesteld worden door de deelnemende bedrijven en ngo’s.

Na de welbekende Milleniumdoelstellingen heeft de Verenigde Naties onlangs nieuwe doelen vooropgesteld: de 17 Duurzaamheidsdoelstellingen (Sustainable Development Goals). Deze dagen iedereen uit, zij het persoon of bedrijf, om de manier waarop wij leven, produceren en consumeren in vraag te stellen. Toch slagen bedrijven er niet altijd in om de nieuwe doelstellingen te integreren in hun zakenmodel zonder te verliezen aan winst en productiviteit.

Deze zomerschool voorziet een mengelmoes van kennis en best practices die bestudeerd zullen worden door individuen en professionals die op zoek zijn naar duurzame oplossingen. De deelnemende bedrijven en ngo’s brengen de uitdagingen die duurzaamheid met zich meebrengt naar voren en zullen dit gebruiken als werkmateriaal voor de samengestelde teams van werknemers, studenten en professoren.

Alvast enkele voorbeelden van dergelijke uitdagingen: ecologische verpakkingen, logistiek en transport, grondstoffengebruik met een lage impact, een verantwoorde bevoorradingsketen…

DOWNLOAD HIER DE UITNODIGING (ENGELS)

Download de flyer

En bezoek ook een het Facebook evenement